Första gymnasiet i Sverige med Artificiell intelligens som inriktning

Amerikanska Gymnasiet banar väg för framtidens teknikstudenter genom integration av Artificiell intelligens i poängplanen.

Amerikanska Gymnasiet implementerar förändrade poängplaner på Teknikprogrammet, med särskild tonvikt på integrationen av samtliga kurser inom Artificiell intelligens (AI) för gymnasiet. 

Teknikprogrammet kommer från augusti 2024 innehålla samtliga kurser inom Artificiell intelligens vid Amerikanska Gymnasiet i Göteborg och Stockholm.

Denna förändring som träder i kraft från och med augusti 2024, placerar Amerikanska Gymnasiet i en position som den första gymnasieskolan i Sverige som erbjuder eleverna möjlighet att fördjupa sig inom fältet av artificiell intelligens.

Vårt övergripande mål är att skapa en lärandemiljö där eleverna ges de bästa förutsättningarna att nå sin fulla potential. Genom att inkludera AI-kurser i programstrukturen strävar Amerikanska Gymnasiet efter att ge eleverna en tidig och omfattande förståelse för artificiell intelligens.

Vi står inför en intressant tid där artificiell intelligens förväntas omforma arbetsmarknaden i grunden. När samhällsutvecklingen accelererar snabbare än någonsin tidigare och nuvarande yrken fasas ut till förmån för nya yrkeskategorier, är det av största vikt att våra elever utvecklar de kompetenser som krävs för att möta dessa förändringar.

Amerikanska Gymnasiet positionerar sig som en nödvändig motor för att säkerställa att eleverna är rustade med rätt kompetens för att framgångsrikt navigera framtidens arbetsmarknad och uppnå sin fulla potential.

Förutom att elever på Teknikprogrammet kommer att läsa Artificiell intelligens inom programfördjupningen så kommer kurserna också att erbjudas som individuellt val för samtliga gymnasieprogram på Amerikanska Gymnasiet i Göteborg och Amerikanska Gymnasiet Stockholm.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Heddelin

Skolchef / VD
Amerikanska Gymnasiet
T. 0703.002839
peter.heddelin@amerikanskagymnasiet.se

Läs mer om Artificiell intelligens på gymnasiet på Skolverkets sida

Lämna en kommentar