Amerikanska Gymnasiet Göteborg bygger en ny skola i Karlastaden

Amerikanska Gymnasiet Göteborg flyttar i augusti 2024 in i en nybyggd fastighet i den nya stadsdelen Karlastaden i Göteborg. Skolan får en från grunden arkitektritad byggnad baserad på Amerikanska Gymnasiets pedagogiska idé i sex våningsplan. Skolan konstrueras med modern internationell design och har bland annat 8,5 meter i takhöjd vid entréplan. Skolmaten serveras i skolans egen ”American Diner”, som sitter samman med en integrerad privat utomhusterass på våningsplan 4.

Amerikanska Gymnasiet kommer att ligga i nära anslutning till Karlatornet som blir Sveriges högsta byggnad med sina 245 meter.

Amerikanska Gymnasiet kommer i samband med flytten att få en unik skolbyggnad i Göteborg. Varje liten del i byggnaden är formad utifrån en pedagogisk tanke – att kunna ge varje elev och medarbetare bästa möjliga förutsättningar att nå sin fulla potential. De pedagogiska miljöer vi tagit fram är bland annat en stor debattsal, rekreationsytor, laborationssal, mediaredaktion, office, elevhälsa, klassrum, homebase, green room och två skolbibliotek.

Helheten innebär att skolans elever ännu bättre kommer att få möjligheter till att kunna utvecklas mot att bli redo för en allt mer internationell arbetsmarknad. I Amerikanska Gymnasiets logotype kan man läsa ”Get ready for the world”, något som nu också själva skolbyggnaden kommer att kunna leva upp till.

Skolans alla klassrum är utrustade med den senaste digitala tekniken. För naturvetenskapsprogrammet kommer också den nya laborationssalen innebära möjligheter till laborationer på en helt ny nivå. För samhälle- media och kriminologi kommer de nya salarna att vara närmast autentiska verkliga arbetsmiljöer för branscherna. Detsamma gäller ekonomiprogrammet och teknikprogrammet, som har anpassade ytor för respektive programinriktningar.

– ”Karlastaden står för framtid och innovationskraft precis som vår skola och våra elever gör. Vi är därför både stolta och förväntansfulla inför vår flytt 2024. Denna skola kommer att kunna bli ett pedagogiskt landmärke både för Göteborg och för svensk skola”, säger Peter Heddelin VD för Amerikanska Gymnasiet

Amerikanska Gymnasiet Göteborg har idag 490 elever som studerar på något av följande program

Naturvetenskapsprogrammet – inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet – inriktning naturvetenskap och samhälle (kriminologi)

Teknikprogrammet – inriktning informations- och medieteknik (IT)

Ekonomiprogrammet – inriktning ekonomi

Ekonomiprogrammet – inriktning juridik (kriminologi)

Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning media

Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning beteendevetenskap (kriminologi)

Amerikanska Gymnasiet arbetar med både kunskapsutveckling och personlig utveckling. Det innebär att vi under de allra flesta lektioner arbetar med speech, debatt och argumentationsteknik som pedagogiska metoder. Våra elever utvecklar under gymnasietiden ett starkt personligt ledarskap i kombination med starka ämneskunskaper.

Amerikanska Gymnasiet arbetar med både svenska och engelska i undervisningen för att utveckla två akademiska språk hos våra elever.

Amerikanska Gymnasiet har en akademisk profil med spelregler och värderingar hämtade från arbetslivet. Skolans elever uppger att det är studiero på 98,5% av lektionerna.

www.amerikanskagymnasiet.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s